Blog

Horoszkóp és az ásványok - Bevezetés

2024.01.01 12:38
Anna Ásványbolt
Anna Ásványbolt
Horoszkóp és az ásványok - Bevezetés

Az ásványokat így az ásványékszereket is gyakorta a viselő csillagjegye alapján kerül kiválasztása. A következőkben a csillagjegyeket, a hozzájuk társított alapásványokat, azok tulajdonságait fogjuk áttekinteni. A cikk segítséget fog nyújtani azoknak, akik a csillagjegyekkel, spiritualitással most kezdenek ismerkedni. Jó olvasaást kívánunk!

Csillagjegyek és a horoszkóp

Az csillagjegyek és horoszkópok évezredek óta érdeklődést keltenek az emberekben, mivel segítenek jobban megérteni önmagunkat és másokat. A csillagjegyek a Nap pozícióját az égbolton az egyének születésekor rögzítik, és képesek irányt mutatni személyiségünk, hajlamaink és kapcsolataink tekintetében.

 

Ásványok kapcsolata

Az ásványok és kristályok kapcsolata a csillagjegyekkel és horoszkópokkal egyfajta spirituális, metafizikai megközelítés. Számos hagyomány és meggyőződés szerint bizonyos ásványok kapcsolatba hozhatók az egyes csillagjegyekkel, és pozitív hatást gyakorolhatnak azokra, akik ezeket az ásványokat hordják.

A kristályok és a kövek nagyszerű módja annak, hogy eltávolítsük a negatív energiákat a mentális állapotodból és a megnyilvánulásodból – de mivel ilyen sok közül választhatunk, nehéz lehet eldönteni, hogy ezek közül melyik illik jól személyiségünkhöz.  

Mielőtt belemrülnénk az egyes csillagjegyek és ásványok közvetlen kapcsolatába érdemes áttekinteni, hogy mi melyikbe is tartozunk.

 

Horszkópok dátumai

Kos: Március 21.- Április 19.

Bika:  Április 20.- Május 20.

Ikrek: Május 21.- Június 20.

Rák: Június 21.- Július 22. 

Oroszlán: Július 23.- Augusztus 22.

Szűz: Augusztus 23.- Szeptember 22.

Mérleg: Szeptember 23. - Október 22.

Skorpió: Október 23.- November 21.

Nyilas: November 22.- December 21.

Bak: December 22.- Január 19.

Vízöntő: Január 20.- Február 18.

Halak: Február 19.-  Március 20.

 

Horoszkópok általános jellemzői

Kos: Március 21.- Április 19.

A Kosok tüzes és bátor személyiségükről ismertek, de magas energiájuk gyakran felszabadulhat harag és stressz hatására; ez kéz a kézben jár a karneollal. Ez a kő képes gyógyítani a Kos impulzivitását, ami időnként veszélyes tulajdonság lehet, valamint kiegyensúlyozza az energiaszintet és optimizmust biztosít a negatív érzelmek csökkentésére. 

Bika:  Április 20.- Május 20.

Megbízható, hűséges és elszánt – ez néhány a Bikák számos jellemzője közül – de makacsok is lehetnek, és nehezen tudják kifejezni érzelmeikat. Ez teszi a smaragdot a tökéletes kővé a Bika számára, mivel nyugalmat és békét hoz a makacsság csökkentésére, valamint képes fokozni a szeretetet, és lehetővé teszi számukra az érzelmek megfelelő feldolgozását. Arról nem is beszélve, hogy a Vénusz drágaköve smaragd, a Vénusz pedig a Bika uralkodó bolygója. 

 

Ikrek: Május 21.- Június 22.

Az Ikrek játékos, extrovertált és kíváncsi emberek, akik mindig szórakozni akarnak – de gyengeségük a határozatlanság és a megbízhatatlanság. Szerencsére a turmalin képes szabályozni az Ikrek érzelmeit, hogy javítsa döntéshozatali képességüket, és a kapcsolataikra összpontosítson.

 

Rák: Június 23.- Július 22. 

Együttérző, ápoló, szenvedélyes és önvédő: ezek csak egy válogatás a rák horoszkóp jellemzőiből, de ezek a tulajdonságok bizonytalansággal és érzékenységgel párosulnak. A holdkő önszeretetet nyújt az önbizalom megszerzéséhez és a bizonytalanságok leküzdéséhez, valamint harmóniát és egyensúlyt kínál az érzékenység csökkentésére. 

Oroszlán: Július 23.- Augusztus 22.

Az Oroszlán fő jellemzői a magabiztosság, a vezetői képesség és az elszántság – de félnek attól, hogy alulteljesítenek, és csalódást okoznak a körülöttük lévőknek. A tigrisszem azonban kiváló kő az Oroszlánok számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy kinyilvánítsák céljaikat, hogy optimisták maradjanak a célok és a sikerek hajszolása során, kiküszöbölve a kudarc negatív érzéseit. 

Szűz: Augusztus 23.- Szeptember 22.

Míg a Szüzek függetlenek, gyakorlatiasak és szimpatikusak, nagyon aktív elméjük lehet, ami szorongást és stresszt okoz bennük. A kék zafír nemcsak az érzékelést és az önkifejezést javítja, hanem segít a Szűzeknek az idegrendszer szabályozásában, és békét hoz nekik a feszültség és aggodalom leküzdésében. 

Mérleg: Szeptember 23. - Október 22.

Az együttérző, barátságos és intelligens csak néhány módja a Mérleg leírásának, de hajlamosak elkerülni a konfrontációt és nem szeretik a konfliktust. A lapis lazuli kiváló kő a Mérlegek számára, mivel erőt ad a tulajdonosnak, és lehetővé teszi számukra, hogy hűek maradjanak önmagukhoz egy kihívásokkal teli helyzetben, valamint világosságot és bölcsességet ad. 

Skorpió: Október 23.- November 21.

A Skorpiók ambiciózusak, őszinték és csábítóak, ugyanakkor féltékenyek és birtoklóak is lehetnek. Ezeket a negatív tulajdonságokat a malachit, egy gyönyörű zöld ​​kristály gyógyíthatja; árnyéka megnyugtathatja a Skorpiók által átélt heves érzelmeket, maga a kristály pedig nyugodtságra és intuícióra ösztönözhet. 

Nyilas: November 23.- December 21.

 

A nyilasok élénkek, optimisták és határozottak, de gyakran lehetnek vakmerőek. A kék topáz kiválóan alkalmas a nyilasok számára, mivel bölcsességet, intelligenciát kínál, és segít a problémamegoldásban, ha kiütéses viselkedésük miatt veszélyes helyzetbe kerülnek. Ezen kívül a kék topáz igazságot és megbocsátást ad, amikor egy Nyilas meggondolatlansága tönkreteszi a szeretteivel fenntartott kapcsolatokat. 

Bak: December 22.- Január 19.

 A fegyelmezett, elhivatott és felelős csak egy válogatás a Bak erősségei közül, de pesszimisták is, és gyakran kritizálják magukat. Emiatt az ónix jól illik a Bakokhoz; a kristály segíthet a múltbeli traumák gyógyításában, amelyek hozzájárulhatnak az önkritikussághoz, valamint megvéd a negativitástól és szabályozza az érzelmeket, hogy kiemelje optimista oldalukat. 

Vízöntő: Január 20.- Február 18.

 A Vízöntők innovatívak, elemzők és beszélgetőpartnerek – de ezekkel az erősségekkel együtt járnak gyengeségeik, a lázadás és az önigazság. A citrin kiválóan illik a Vízöntőhöz – ez a kristály nem csak szerencsét hoz a tulajdonosnak, de fokozza az önfegyelmet a lázadás idején, és előmozdítja a nyitottságot, amikor a sajátjukon kívül mások tetteit próbálják igazolni. 

Halak: Február 19.-  Március 20.

A Halak gondoskodóak, művészek, és nagyon érintkeznek érzelmeikkel, de gyakran szétszórtnak és szórakozottnak érzik magukat. A vörös jáspis és a Halak fantasztikus párosítást nyújtanak, mivel a kő elősegíti a gyors gondolkodást, csökkenti a stresszt, valamint fokozza a fókuszt és a koncentrációt, amikor elveszettnek érzik magukat, és meg kell alapozni. Ezen felül a vörös jáspisnak számos fizikai előnye van, beleértve a jobb vérkeringést és a gyulladás csökkentését. 

Összefoglaló

Összességében, a csillagjegyek, horoszkópok és az ásványok világa egy olyan terület, ahol az emberek keresik az önismeretet, a belső egyensúlyt és a spirituális fejlődést. Bármilyen megközelítésen keresztül is közelítünk hozzájuk, az ezekben a témákban való kutatás és részvétel lehetőséget ad a személyes növekedésre és a harmónia elérésére az élet különböző területein.

A későbbiekben a csilalgjegyeket külön-külön is ismertetni fogjuk. Hamarosan érkeznek!

 

 

Kapcsolódó termékek:

https://annaasvany.com/Jaspis-karkoto

https://annaasvany.com/Citrin-karkoto

https://annaasvany.com/Matt-onix-tigrisszem-karkoto-Buddha-fejjel

https://annaasvany.com/Malachit-nyaklanc

https://annaasvany.com/Lapisz-lazuli-splitteres-karkoto

https://annaasvany.com/spd/000144/Tigrisszem-medal

https://annaasvany.com/Holdko-karkoto 

https://annaasvany.com/Rosegold-konyvjelzo-karneol-es-strassz-fuggovel-4

 

Források:

https://www.harmonet.hu/ezoteria/70601-horoszkopok-datuma-mettol-meddig-tart-egy-horoszkop-csillagjegy!-pontos-lista.html

https://www.salontoday.com/1088595/the-best-crystals-and-stones-for-each-zodiac-sign

 

simplepay_hu_v2