Kék Kianit szelet

Raktárkészlet: 30 db
Kék Kianit szelet
Kék Kianit szelet
Kék Kianit szelet
Kék Kianit szelet
Kék Kianit szelet
Kék Kianit szelet
A kék kianit, más néven ciánit vagy disthen, egy lenyűgöző, kék színű ásvány, mely számos egyedi tulajdonsága miatt évszázadok óta inspirálja az embereket. Különlegessége abban rejlik, hogy gyönyörű, intenzív kék színű ásvány.
500 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek
Kristályos szerkezete és egyedi optikai tulajdonságai miatt különlegesnek számít az ásványok világában. A szín intenzitása változhat a világoskéktől az élénk, mélykéken át a zöldes árnyalatokig. A Kék Kianit egy alumínium szilikátákból álló ásvány, amely hosszúkás, penge alakú szerkezetekben, valamint rostos és tömeges formációkban kristályosodik ki. A szín árnyalatai rendkívül világos égkék és sötét indigó között változhatnak, utóbbi lágy feketére emlékeztető. A Kék Kianitot először 1789-ben fedezte fel A.G. Werner, és a görög "kuanos" szóból származik, ami "kék" jelentésű. A Kék Kianit megtalálható szerte a világon, fontos kereskedelmi lelőhelyek pedig Brazíliában, Burmában, Mexikóban, Dél-Afrikában, Namíbiában és Kenyában találhatók.

A kék kianit rendkívüli tulajdonsága a kettős hasadása. Ez azt jelenti, hogy ha megfelelő irányból felvágják az ásványt, fénytörése és megjelenése változik, ezáltal ragyogó csíkozottságot mutat. Ez a tulajdonság lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük az ásványok belső szerkezetét és azok kristályos felépítését.
Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
30 db
Cikkszám
0000174
Tömeg
10 g/db
simplepay_hu_v2