Kék Kianit geoda

Raktárkészlet: 0 db
Kék Kianit geoda
Kék Kianit geoda
Kék Kianit geoda
Kék Kianit geoda
Kék Kianit geoda
Kék Kianit geoda
A kék kianit, más néven ciánit vagy disthen, egy lenyűgöző, kék színű ásvány, mely számos egyedi tulajdonsága miatt évszázadok óta inspirálja az embereket.
8 900 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek
Különlegessége abban rejlik, hogy gyönyörű, intenzív kék színű ásvány. Kristályos szerkezete és egyedi optikai tulajdonságai miatt különlegesnek számít az ásványok világában. A szín intenzitása változhat a világoskéktől az élénk, mélykéken át a zöldes árnyalatokig. A Kék Kianit egy alumínium szilikátákból álló ásvány, amely hosszúkás, penge alakú szerkezetekben, valamint rostos és tömeges formációkban kristályosodik ki. A szín árnyalatai rendkívül világos égkék és sötét indigó között változhatnak, utóbbi lágy feketére emlékeztető. A Kék Kianitot először 1789-ben fedezte fel A.G. Werner, és a görög "kuanos" szóból származik, ami "kék" jelentésű. A Kék Kianit megtalálható szerte a világon, fontos kereskedelmi lelőhelyek pedig Brazíliában, Burmában, Mexikóban, Dél-Afrikában, Namíbiában és Kenyában találhatók.

A kék kianit rendkívüli tulajdonsága a kettős hasadása. Ez azt jelenti, hogy ha megfelelő irányból felvágják az ásványt, fénytörése és megjelenése változik, ezáltal ragyogó csíkozottságot mutat. Ez a tulajdonság lehetővé teszi számunkra, hogy megértsük az ásványok belső szerkezetét és azok kristályos felépítését.
Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
0 db
Cikkszám
0000173
Tömeg
500 g/db
simplepay_hu_v2