Blog

Egy új és különleges felfedezés – K2 ásvány eredete

2024.01.18 14:03
Anna Ásványbolt
Anna Ásványbolt
Egy új és különleges felfedezés – K2 ásvány eredete

A K2 kő egy viszonylag új és rendkívül szokatlan felfedezés, amely kellemes a szemnek, felemelő a léleknek, és éppoly félelmetes, mint a távoli, hófödte hegy, amelyről a nevét kapta. Az ásványt a világ második legmagasabb csúcsának, a K2-nek a lábánál bányásznak, Pakisztánnal és Kínával határos.

A K2 tudománya és eredete

A K2 ásvány, más néven "K2 gránit" és "esőcsepp-azurit ", egy egyedülálló kő, amely csak a világ második legmagasabb hegyének, a K-2 havas csúcsain található. Ezek a hegyek határosak Kínával és Pakisztánnal, maga a kő eddig csak a pakisztáni oldalon volt megtalálható. Ez a kristály rendkívül ritka, és bányászati folyamata nem hasonlít semmilyen más kőhöz. Az erős havazás, a nagy tengerszint feletti magasság és a terület korlátozott erőforrásai miatt ennek a kőnek az értéke is magas. A kő eredetéről és keletkezéséről számos elméletet vitatnak, de az általános vélekedés szerint a gránit (amely kvarcból, moszkovitból, biotitból és nátrium-plagioklászból áll) megkeményedett, és az azurit cseppek ezután egy másodlagos olvadás során keletkeztek (olyan olvadás, amely az elsődleges kő megkeményedése után történt). Van olyan spekuláció, hogy ez még valódi azurit is, mivel fehér gránitot és azuritot korábban soha nem jegyeztek fel együtt. Sok esetben a fehér gránitban apró malachitcseppek is vannak.

K2 lábánál úgy vélik, hogy egy rézben gazdag kőzetréteg, amely olyan rézásványokból áll, mint az azurit és a malachit, korábban egy alatta lévő gránitréteget fedett.

A rézben gazdag kőzetet az időjárás és az erózió hosszú évek alatt lekoptatta, és csak kék azuritfoltok és halvány zöld malachitnyomok maradtak az alatta lévő, földpátban gazdag grániton, így jött létre a K2 kőzet.

Jelentés és energia

Az azuritot és a gránitot ősidők óta szent és mágikus kövekként tisztelik, amelyek kultúrájukban fontos státuszszimbólumként, valamint a misztikus és azon túli világba vezető csatornaként fontosak. A gránitot földi energia hatja át, a védelem, a fizikai erő és a növekedés "őrzőköve". Ugyanakkor az azurit az "ég köve", amely serkenti az ember spirituális vágyait és az istenihez való kapcsolódását. A K2 kő egyesíti a földi és az égi energiákat egy kedves, mégis erőteljes eszközben, amely biztonságban tartja az embert a fizikai birodalomban, miközben arra ösztönöz, hogy elérje a tudatosság legmagasabb "csúcsait".

A K-2 megnyitja és feloldja a harmadik szemünket és a koronacsakránkat. Ez a kő segít megerősíteni a harmadik szemet, hogy minden szinten fokozza a pszichikai képességeket (világos álmodás, asztrálprojekció, telepátia), és segíti a koronacsakra megnyitását. Amikor a koronánk megnyílik, hamarosan végtelen mennyiségű magasabb tudás kezd el spirálisan lefelé áramlani. A koronával való harmadik szem kapcsolat létfontosságú ezen a ponton, és segít abban, hogy "lássuk", mit is jelent valójában ez a tudás. Ez az információ azért van itt, hogy a magasabb énhez vezető úton szolgálja az egyént. A K-2 a kulcs ahhoz, hogy hozzáférünk ehhez a tudáshoz.

 

K2 spiritualitás szerepe

A spirituális keresők számára a K2 kő ideális a Harmadik Szem és a Korona csakra tisztítására és aktiválására. A belső látás kristályaként használható az álmok fokozására, a pszichikus képességek és az intuíció felébresztésére és erősítésére, valamint a szellemvezetőkkel és a felsőbb erőkkel való kapcsolatteremtésre, bölcsesség és útmutatás céljából.

Azok számára, akik nem elégednek meg azzal, hogy messziről merítsenek inspirációt, hanem arra kényszerülnek, hogy feszegessék határaikat, hogy a természetet a legszélsőségesebb formájában tapasztalják meg, a K2 kő erőt adó és védelmező szövetséges, az erő és a személyes akarat talizmánja, amely összehangolja az egyén fizikai szerkezetét az éteri idegrendszerrel. Arra ösztönöz, hogy mélyre ássunk a tapasztalatainkból, gyökereinkből és hagyományos eredetünkből az erő és a hatalom érdekében, és megértsük, hogy amikor az elme akarja, a test minden helyzetben pontosan azt az energiamennyiséget bocsássa ki, min amire szükségünk van.

Meditáció a K2-vel

Szaklapok javasolják, hogy meditáció közben helyezzük a K-2 ásványt a harmadik szemre, hogy segítsen megerősíteni azt ebben a nagyon kommunikatív folyamatban. Ha hosszabb ülés után kényelmesnek és ráhangoltnak érezzük, akkor lehetőségünk van egy nagyon magas frekvenciájú követ, például fenacitot, izlandi sparitot (tiszta kalcit) vagy Herkimer gyémántot fejünk tetejére helyezni. Ezáltal nagyon magas rezgésekhez, energiákhoz juthatunk hozzá. A korona és a harmadik szem közötti megerősített kapcsolat megkönnyíti ennek a tudásnak a megértését.

K2 ásvány az ékszeriparban

A K2 azurit meglehetősen puha anyag, amelynek keménysége a Mohs-skálán 3,5 és 4,0 között változik. Könnyen vágható és polírozható, azonban gyorsan karcolódik.

Ennek ellenére az azurit gránit jó választás medálokhoz, gyűrűkhöz és egyéb olyan ékszerekhez, amelyek nem igazán érintkeznek kemény tárgyakkal. 

Váci üzletünkben megtalálható a K2 ásvány 8 mm és 10 mm átmérőjű golyós karkötőben, marokkőben és medálban is.

Webáruházunkban a következő linken érhetők el a termékek:

Karkötők:

https://annaasvany.com/Fazettalt-K2-karkoto

https://annaasvany.com/K2-karkoto-364

https://annaasvany.com/K2-karkoto-363

https://annaasvany.com/K2-karkoto

Marokkő:

https://annaasvany.com/geodak-asvanymarokkovek/K2-asvanymarokko

 

Forrás:

https://themysticjewel.com/collections/k2-stone

https://www.crystalvaults.com/crystal-encyclopedia/k2/

https://thecrystalcouncil.com/crystals/k2

simplepay_hu_v2