Bizmut csúcsok

Bizmut csúcsok
Bizmut csúcsok
Bizmut csúcsok
Bizmut csúcsok
A bizmut egy különleges és látványos választás, amely mind a gyűjtők, mind a dísztárgyakat kedvelők számára vonzó lehet. A megfelelő darab kiválasztásával egy egyedi és szemet gyönyörködtető ásványi példányt szerezhetsz be, amely különleges dísze lehet otthonodnak vagy gyűjteményednek.
1 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek
A bizmut (Bi) egy nehéz, rideg fém, amely a periódusos rendszer 83-as rendszámú eleme. Bár nem tartozik a leggyakoribb ásványok közé, néhány ásványi formában előfordul a természetben. Az egyik legismertebb ilyen ásvány a bizmutin, amely bizmut-szulfidból (Bi₂S₃) áll. Színe ólomszürke, sötétszürke vagy fekete, keménysége pedig 2 és 2,5 között mozog a Mohs-skálán. Fémes fényű, nagy fajlagos súlyú ásvány, amely magmás és hidrotermális érctelepekben fordul elő, gyakran más fémes ásványokkal együtt.

A bizmut népszerű választás a gyűjtők és az érdeklődők körében, különösen egyedi kristályos szerkezete és színes oxidrétege miatt. A bizmut kristályok, amelyek mesterségesen növesztettek, gyakran különböző irizáló színekben pompáznak, köszönhetően a felületükön kialakuló vékony oxidrétegnek. Ezek a kristályok jellegzetes lépcsőzetes, geometrikus alakzatokat mutatnak, amelyek rendkívül látványosak.

Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
0000252
simplepay_hu_v2