Malachit szappankő

Malachit szappankő
Malachit szappankő
Malachit szappankő
Malachit szappankő

Származási hely: Kongó

A malachitot gyakran használják szappankőként vagy az úgynevezett "szappan malachit" formájában. A szappankő az, amikor egy ásvány olyan finoman van megmunkálva és megcsiszolva, hogy egy sima, selymes tapintású felületet kapunk, ami hasonlít a szappanhoz. Ezáltal alkalmas a masszázsra, dekorációs elemként is használják, vagy akár ékszerként is viselhető.Malachit
19 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

A malachit az egyik legrégebbi ismert ásvány, amelyet már az ókori Egyiptomban és az ókorban is használtak díszítőelemként, gyógyítóként és amulettként. Az ásvány nevét a görög "malache" szóból kapta, ami "zöld" vagy "mályva" színűt jelent, és a jellegzetes zöld színéről kapta a nevét.

 

A malachit jellegzetes intenzív zöld színét a réz tartalma adja. A rézvegyületek, például a réz karbonát és hidroxid határozzák meg az ásvány különleges megjelenését.

Az ókori Egyiptomban a malachitot ékszerként és amulettként használták, és a fáraók sírjaiban is gyakran találtak malachitból készült tárgyakat. Az ókori görögök és rómaiak is használták ékszerek és díszítőelemek készítésére.

A malachit tehát nemcsak azért érdekes, mert szép zöld színe miatt vonzó, hanem azért is, mert hosszú története és spirituális, gyógyító használatai révén mélyen beágyazódott az emberiség kulturális örökségébe.

Energia és életerő növelése: A malachitot úgy gondolják, hogy segít fokozni az energiát és az életerőt, valamint az általános vitalitást.
Gyógyítás és regenerálódás: Számosan hiszik, hogy a malachit elősegíti a test fizikai és energetikai gyógyulását, és segíthet a sebek gyógyításában.
Negatív energiák elűzése: Segít megtisztítani a környezetüket a negatív energiáktól és védelmet nyújt a környezeti hatásoktól.
Stressz és szorongás csökkentése: Segíthet a stressz és a szorongás kezelésében, valamint a lelki egyensúly helyreállításában.
Szívcsakra harmonizálása: A malachitot a szívcsakra egyensúlyának és harmonizálásának köveként is emlegetik, amely segíthet az érzelmi blokkok feloldásában.

 

(Az ásványok és kristályok hatásaival kapcsolatos információk többnyire a hagyományos népi gyógyászatból, vallásos hagyományokból vagy az alternatív gyógyászatból származnak, és nem alapulnak szilárd tudományos bizonyítékokon. Az ásványok és kristályok használata önmagában nem helyettesítheti az orvosi kezeléseket. Ha valaki egészségügyi problémával vagy betegséggel küzd, mindig konzultáljon szakképzett orvossal vagy egészségügyi szakemberrel, és kövesse az általuk ajánlott kezelési tervet.)

Hasonló termékek
Adatok
Cikkszám
000049
simplepay_hu_v2