Karneol Fatima Keze

ÚJ
Raktárkészlet: 1 db
Karneol Fatima Keze
Karneol Fatima Keze
Karneol Fatima Keze
Karneol Fatima Keze
Karneol Fatima Keze
Karneol Fatima Keze
Karneol Fatima Keze
Karneol Fatima Keze

A Karneol a kalcedon család tagja. Ez egy szilícium-dioxid ásvány, amely színét a vas-oxidból nyeri. A karneol hatszögletű kristályrendszerrel rendelkezik, és üveges csillogású. Vörösesbarna színben kapható. A karneol jelentése energia és kreativitás.

A Hamsa kéz a védelem, a hatalom és az erő egyetemes jele, amely az ősi Mezopotámiáig nyúlik vissza. Az iszlámban Fatima kezeként, a judaizmusban pedig Mirjam kezeként ismert, és úgy tartják, hogy védelmet nyújt a gonosz szem és minden negatív energia ellen.

Karneol
14 900 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Méret
Részletek

Karneol

A karneol a kalcedon narancssárga/vöröses színű változata (de szinte teljesen fekete színben is megtalálható), és a kvarc család egyik legnépszerűbb tagja. A középkori latin Corneolus szóból származik, amely a Dél-Európában őshonos növényfajra, a korneli cseresznyére utal. A karneol a világ minden táján megtalálható, a történelem során a civilizációk ezt ma is bizonyítják! A piacon kapható karneol példányok többsége Brazíliából, Uruguayból, Madagaszkárról és Indiából származik.

A karneol a történelem során Napóleontól Mohamed prófétáig az egyik legszélesebb körben használt kő volt. Az egyiptomi időkben az elhunytakat karneol nyaklánccal díszítették, amely Isis vérét és a túlvilági életben való védelmüket jelképezte. A japán vaskorban (Kr. u. 300) az elhunytak nyakában karneol amuletteket találtak. Egyiptomban a halottak könyvének 29. fejezetét egy karneolból készült táblára írták. I. és II. Napóleon is karneolból készült pecsétet viselt uralkodása idején. Továbbá Mohamed próféta állítólag karneolból készült gyűrűt viselt a jobb keze kisujján.

A karneol nem véletlenül volt olyan régóta és olyan sok különböző kultúrában használatos. Az erő és az energia, amellyel ez a kő rendelkezik, figyelemre méltó minőségű, és ezt személyesen kell megtapasztalni ahhoz, hogy teljes mértékben értékelni lehessen. Amikor az alsó 3 csakránkat aktiválja a karneol, a személyes akaratunk túlpörgeti. A bátorság, az erő és a szenvedély az a néhány tulajdonság, amely előtérbe kerül, amikor ezzel a kővel dolgozunk.

A nagy vezetők és királyok látták a karneolban rejlő valódi erőt, és ezt a követ használták arra, hogy a legerősebb ötleteiket becsatornázzák.

 

Fatima keze

A Fatima keze, másnéven Hamsa kéz a védelem, a hatalom és az erő egyetemes jele, amely az ősi Mezopotámiáig nyúlik vissza. Az iszlámban Fatima kezeként, a judaizmusban pedig Mirjam kezeként ismert, és úgy tartják, hogy védelmet nyújt a gonosz szem és minden negatív energia ellen.

A „Hamsa” szó „ötöt” jelent, és a jobb kéz ujjait jelképezi. A hinduk és a buddhisták számára a csakrákat, a testben lévő energiaáramlást, az öt érzékszervet és az ezeket befolyásoló mudrákat szimbolizálja.

Minden ujj egy-egy elemhez és csakrához kapcsolódik:
A hüvelykujj - tűz elem, napfonat csakra.
Mutatóujj - Levegő elem, szívcsakra.
Középső ujj- Éteri elemek, torokcsakra.
Gyűrűsujj - Föld elem, gyökércsakra.
Kisujj - Víz elem, szakrális csakra.

A Hamsa kétféleképpen jeleníthető meg:
Kéz lefelé néző kéz vagy Varada Mudra.
Amikor a Hamsa kéz lefelé néz, megnyitja az embert az univerzum minden bősége és jósága előtt, és befogadja őket az életébe. A lefelé néző kéz termékenységet és válaszokat hoz az imákra és megnyilvánulásokra. Gyakran előfordul, hogy ebben a helyzetben az ujjak össze vannak csukva, hogy szerencsét hozzanak.

Felfelé néző kéz vagy Abhaya Mudra
Amikor a Hamsa kéz felfelé néz, ez egy univerzális jel a gonosz ellen. Ez a védelem erőteljes jele, és megvéd bennünket a gyűlölet, a féltékenység és a bizonytalanság belső gondolataitól. Gyakran előfordul, hogy ebben a helyzetben az ujjak szét vannak tárva, hogy elhárítsák a gonoszt.

A Hamsa-kéz hozzon neked szeretetet, fényt, szerencsét és védelmet.

Adatok
Raktárkészlet
1 db
Cikkszám
0000320
Termék státusza
ÚJ    
Méret
Magasság: 9 cm
Szélesség: 8 cm
Hosszúság: 1 cm
simplepay_hu_v2